Klart for søknad - Småviltjakta 2022

Fjellstyrene i Stjørdal legger  ut et begrenset antall jaktkort for søknad på www.inatur.no den 3 Mars. Frist for søknad er som tidligere år 1. april

Etter søknadsfristen vil fjellstyrene gå igjennom søknadene før det trekkes av Inatur i starten av mai. Etter trekking vil tilbud om jakt bli sendt ut til jegerne som aksepterer tilbudet ved å betale innen fristen. Dersom jegere takker nei vil vi kunne tilby disse jaktkortene til jegere på venteliste.

All kommunikasjon som søknad, trekking, utsending, betaling og rapportering vil foregå elektronisk. Dersom det er noen som ikke har nettilgang eller får andre problemer vil fjellstyret og Inatur være behjelpelig. Dere må da ta kontakt i god tid før 1. april. Inatur nås på tlf 74 21 30 90, eller epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Fjellstyrene på tlf 90081530, eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fjelloven med tilhørende forskrifter regulerer fjellstyrenes jakt og fiskeforvaltning og rettighetsforholdene omkring dette. Innenbygdsretten er bostedstilknyttet og ble nærmere definert av kongelig resolusjon av 1965. For å være innenbygds må du derfor være fast bosatt i det området som allmenningen ligger. I Stjørdal er du innenbygds dersom du bor:

Leksdal Statsallmenning – har postnummer 7517 eller 7519

Skatval og Borås Statsallmenning – har postnummer 7510

Sonen og Sonvadsfoss statsalmenning – bosatt øst for Forrabrua langs Stjørdalen og opp til og med Gudå

Vigden og Elgvadsfoss Statsallmenning- Bosatt øst for Flåbekken ovenfor Grønsetgrenda i Forradal.

Bruås og Rauå statsallmenning – Øst for E14 fra Grønsetgrenda og ned til Gråelva.

Bor du ikke i noen av disse angitte områdene er du derfor som utenbygds å regne og må søke om utenbygdskort. Jegere som søker på innenbygdskort men ikke fyller kriteriene vil bli slettet fra søkerlista.

Husk å rapportere fjorårets fangst, avhengig av hvor du har kjøpt kortet rapporterer du via Inatur eller skjema på fjellstyrenes hjemmeside her  rapportering av fangst

Det legges ut et begrenset antall kort og fjellstyrene vil vurdere salg av flere jaktkort etter takseringen i august. Resultatene her vil også være med på å regulere jaktsesongen 2022. Fjellstyrene forbeholder seg retten til å regulere baglimit og jaktid, betalte jaktkort vil i utgangspunktet ikke bli refundert.

Vi ønsker dere lykke til med søknadsprosessen og anbefaler å søke på flere perioder og terreng for å ha størst sjanse til å få et tilbud fra oss.

For å kunne betale et tilbud fra oss må jegeravgift være betalt. Vi anbefaler å betale denne i god tid før trekking.

Link til Inatur: Søknadssider

JoomShaper