Sonen, Sonvadfoss og Meråker Fjellstyre

 

Beskrivelse:
Totalareal: 105.400 daa – Annet u.skoggr.: 35.000 daa – Høyfjell: 70.400 daa.


Vestre Sonvatnet

Sonen og Sonvadsfoss allmenninger ligger sør – øst i Stjørdal kommune, mens Meråker allmenning ligger sør – vest i Meråker kommune. Allmenningene er høyereliggende med Skarven 1171 moh og Kleppen 928 moh som de høyeste toppene. Sonvannene er dominerende elementer i området. Enklest adkomst er Sondalen inn til parkering ved Sildra, gruset sti tar deg derfra inn til vestre Sonvannet. Allmenningene styres av 2 fjellstyret, som består av:

Sonen og Sonvadsfoss fjellstyre
Gunnar Einang(H) leder       - Vara: Gunnar Daniel Fordal(MDG) 
Leif Gylland(AP) nestleder    - Vara: Elin Hägglund 
Lars Ivar R. Fridjofsen(SV)   - Vara: Asbjørn Andersen(AP) 
Odd Magne Storflor              - Vara: Jørgen Hägglund
Morten Welde(V)                  - Vara: Geir Ove Mosleth

Meråker fjellstyre
Stig Rune Sonflå, leder tlf: 95409100 mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Lisbeth Hembre, nestleder
Elisabeth Aavik
Torkil Bergstrøm
Per Atle Høgmo

Fjellstyret forvalter jakt, fiske, seter og beiterettigheter. Allmenningene har ikke virkesrett, men Statskog som grunneier forvalter grunndisponeringer.

Småviltjakt:
Sonen og Sonvadsfoss og Meråker fjellstyrer, sammen med Sunndal grunneierlag er med på en felles kortadministrasjon for fjellstyrene i Stjørdal. Områdene er fine lirypeområder nedenfor skoggrensa og fjellryper rundt toppene. I skogen finner du skogsfugl og hare.

Storviltjakt:
Sonen og Sonvadsfoss og Meråker fjellstyrer tilbyr et jaktfelt for elg på 4 års kontrakt. For best arrondering av jaktfeltet er det byttet areal med Sunndal grunneierlag. . Ledige felt annonseres i lokal presse og på www.Inatur.no (søknadsfrist 30/4). Årlig felles det ca. 3 elg.

Hytter:
Sonen og Sonvadsfoss og Meråker fjellstyre har 3 utleiehytter og flere åpne hytter (se hytter).

Fiske:
Sonen og Sonvadsfoss og Meråker fjellstyrer er med på en felles kortadministrasjon for Fjellstyrene i Stjørdal(se fiske).

JoomShaper